Over ons

Op dit moment bestaat ons team uit 10 medewerkers en hebben we verschillende doktersassistentes, praktijkondersteuners en huisartsen die elke dag klaar staan om de best mogelijke zorg te verlenen. Om hulpvragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden werken we met vaste tijden voor spreekuren, visites en behandelingen. Hierdoor kan de zorg vrijwel altijd geleverd worden door één van onze collega’s.

Regionale Huisartsenzorg Maastricht/Heuvelland

Huisartsenpraktijk van Oosterhout/Kempinski  is actief betrokken bij huisartsenvereniging RHZ (Regionale HuisartsenZorg) Maastricht/Heuvelland: een van de meest vooruitstrevende regio’s van Nederland op het gebied van huisartsenzorg. Mede hierdoor wordt de kwaliteit van onze patiëntenzorg gewaarborgd. Onze huisartsenpraktijk is gecertificeerd volgens de laatste NEN normen: wij gaan zorgvuldig om met vertrouwelijke en persoonlijke informatie van onze patiënten.

Medewerkers

Marianne van Oosterhout – Costongs

Huisarts

Na geneeskunde te hebben gestudeerd in Maastricht, heb ik 2 jaar in een ziekenhuis als arts-assistent neurologie en longziekten gewerkt. In 1994 heb ik de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Leuven (België) voltooid, waarna ik me in Meerssen heb gevestigd.

Gynaecologie, kleine chirurgie en het begeleiden van chronisch zieken binnen hun sociale context hebben mijn bijzondere belangstelling.

Stan Kempinski

Huisarts

Voordat ik aan de huisartsenopleiding begon heb ik gewerkt als arts-assistent chirurgie, orthopedie, revalidatiegeneeskunde en cardiochirurgie. Sinds 1999 werk ik samen met Marianne van Oosterhout en ons betrokken team met veel plezier als huisarts in Meerssen.

Naast de generalistische patiëntenzorg, kleine chirurgie en orthopedie heeft terminale zorg m’n speciale aandacht. Als bestuurslid van de regionale huisartsenzorg (RHZ) geef ik mede vorm aan de ontwikkeling van de huisartsenzorg in Maastricht en Heuvelland. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen.

Geert Steeghs

Huisarts

Ik ben een jonge en enthousiaste huisarts en werk vanaf september 2019 in Meerssen. De geneeskunde opleiding alsook de huisartsopleiding heb ik in Maastricht genoten. Ik heb een breed interesse gebied en zodoende heb ik ook gekozen voor het allesomvattende huisartsenvak. Vanwege mijn voor ervaring als arts-assistent longziekten heeft dit gebied mijn speciale aandacht. Daarnaast ben ik bedreven in het verrichten van kleine chirurgische ingrepen en het zetten van therapeutische injecties.

Chantalle Moors

Praktijkmanager

Vanaf mei 2018 ben ik gestart als praktijkmanager. Mijn naam is Chantalle en in Meerssen ondersteun ik de huisarts bij niet-patiënt gebonden taken, zoals personeelsbeleid, contacten met de zorgverzekeraar, etc. Ik ontzorg de huisarts, zodat deze meer tijd heeft voor u, de patiënt.

Daisy Huijdts – Poolen

Doktersassistente

Met veel plezier werk ik al sinds 1999 bij drs. van Oosterhout en Kempinski als doktersassistente. Dat is niet het enige, want naast het werken in de praktijk ben ik ook een sport masseuse.

Patiënten komen met mij in contact bij het maken van afspraken, het beantwoorden van vragen via de telefoon of aan de balie. Daarnaast verzorg ik ook diverse medische handelingen zoals bloedafname, bloeddruk controle, wondbehandeling en uitstrijkjes. Er is regelmatig contact met de patiënt om de voortgang te bespreken.

Op een vriendelijke en correcte manier probeer ik patiënten op te vangen zodat zij zich gehoord voelen bij ons in de praktijk.

Hilde Hoomans

Praktijkondersteuner

Met de nodige ervaring als verpleegkundige op de intensive care kwam ik terecht bij deze praktijk. De opgedane kennis komt hier goed van pas!

Als praktijkondersteuner begeleid ik patiënten met diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en hart- en vaatziekten. Tijdens het spreekuur wordt er aandacht besteed aan een gezonde leefstijl, medicatiegebruik en klachten.

Mensen moeten zich bij ons prettig voelen zodat we samen kunnen zorgen voor een goede instelling en het risico op events kunnen verminderen.

Ine Hamers

Doktersassistente en praktijkondersteuner

Als stagiaire doktersassistente ben ik begonnen in deze praktijk. Dat beviel erg goed, dus samen met mijn collega Sandra werd de opleiding tot praktijkondersteuner de volgende stap.

Tijdens een werkdag begeleid ik patiënten met een chronische aandoening zoals COPD/Astma, Diabetes Mellitus of hart en vaatziekten. Ook worden er huisbezoeken gepland bij oudere patiënten die slecht ter been zijn.

Het belangrijkste uitgangspunt binnen de praktijk is om te kunnen helpen bij alle disciplines die komen kijken bij het bezoeken en verzorgen van mijn patiënten.

Nicky Rosbak

Doktersassistente

Nadat ik hier succesvol mijn eindstage heb afgesloten ben ik niet meer weggegaan: direct aan de slag als doktersassistente. Nog steeds bevalt deze functie erg goed.

Buiten de standaard werkzaamheden die ik uitvoer, zijn er ondertussen ook veel administratieve werkzaamheden aan het takenpakket toegevoegd. Iedere werkdag ziet er weer anders uit en er is altijd genoeg te doen.

Een goede vertrouwensband opbouwen met patiënten vind ik belangrijk en hiervoor zal ik altijd mijn best doen.

Romy Pansters

Doktersassistente

Elke dag geniet ik van mijn werk, vooral het werken met mensen. Dit levensmotto komt voort uit het volgende:
Op 10 jarige leeftijd is mijn leven binnen een dag totaal veranderd. Ik werd geconfronteerd met een bloeding in mijn ruggenmerg. Dit leidde tot een incomplete dwarslaesie. Na een lang revalidatieproces is het mij gelukt om toch weer te kunnen lopen. Mijn eigen ervaring als patiënt, versterkt nu mijn inlevingsvermogen in anderen. Mijn werkdag voelt dan ook als voldaan, wanneer ik patiënten op een goede manier heb kunnen helpen en als er weer een lach op hun gezicht verschijnt.

Sandra Erens – Keulen

Doktersassistente en praktijkondersteuner

Na het afronden van de opleiding doktersassistente ben ik meteen aan de slag gegaan bij drs. van Oosterhout en Kempinski. Tegenwoordig vervul ik twee functies binnen de praktijk als doktersassistente en praktijkondersteuner. Het begeleiden van patiënten met een chronische aandoening en het uitvoeren van kleine verrichtingen in de behandelkamer vallen onder de dagelijkse werkzaamheden. Regelmatig ben ik ook te vinden aan de balie of achter de telefoon.

Ik vind het belangrijk om goede zorg te leveren aan de patiënt en ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel naar huis kan.

Vincent Janssen

Praktijkondersteuner

In het begin vervulde ik de functie als praktijkondersteuner ouderenzorg en oncologie. Na 7 jaar kwam de overschakeling naar praktijkondersteuner GGZ.

Iedere maandag, dinsdag en om de woensdag begeleid ik op verwijzing van de huisarts mensen in de praktijk met problemen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Samen met de cliënt wordt de hulpvraag geïnventariseerd en wordt er gekeken welke hulp wenselijk is.

De huisartsenpraktijk is erop ingericht om adviesvragen te ontvangen en de patiënt verder te helpen op een manier die het beste bij hem of haar past. Dit principe pas ik zelf ook toe omdat naar mijn mening de regie van de patiënt altijd centraal staat.

Vivianne Hounjet

Praktijkondersteuner/Longverpleegkundige

Na de opleiding tot verpleegkundige te hebben afgerond in het Heerlense ziekenhuis heb ik jarenlang op de verpleegafdeling longziekten gewerkt. Aldaar o.a.de specialisaties tot Astma/COPD verpleegkundige en praktijkondersteuning afgerond. In 2006 ben ik in deze praktijk aan de slag gegaan als praktijkondersteuner Astma/COPD.

Ik vind het belangrijk om samen met de patiënt de behandeling te bespreken. De pat bepaalt uiteindelijk zelf in hoeverre hij/zij de adviezen opvolgt. Veel van mijn patiënten hebben een chronisch aandoening, waardoor wij elkaar jarenlang geregeld zien en vaak een band opbouwen.