Over ons

Op dit moment bestaat ons team in Meerssen uit 10 medewerkers en hebben we verschillende doktersassistentes, praktijkondersteuners en huisartsen die elke dag klaar staan om de best mogelijke zorg te verlenen. Om hulpvragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden werken we met vaste tijden voor spreekuren, visites en behandelingen. Hierdoor kan de zorg vrijwel altijd geleverd worden door één van onze collega’s.

Regionale Huisartsenzorg Maastricht/Heuvelland

Huisartsenpraktijk van Oosterhout/Kempinski  is actief betrokken bij huisartsenvereniging RHZ (Regionale HuisartsenZorg) Maastricht/Heuvelland: een van de meest vooruitstrevende regio’s van Nederland op het gebied van huisartsenzorg. Mede hierdoor wordt de kwaliteit van onze patiëntenzorg gewaarborgd. Onze huisartsenpraktijk is gecertificeerd volgens de laatste NEN normen: wij gaan zorgvuldig om met vertrouwelijke en persoonlijke informatie van onze patiënten.

Medewerkers

Huisarts Marianne van Oosterhout – Costongs

Marianne van Oosterhout – Costongs

Huisarts

Na geneeskunde te hebben gestudeerd in Maastricht, heb ik 2 jaar in een ziekenhuis als arts-assistent neurologie en longziekten gewerkt. In 1994 heb ik de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Leuven (België) voltooid, waarna ik me in Meerssen heb gevestigd.

Gynaecologie, kleine chirurgie en het begeleiden van chronisch zieken binnen hun sociale context hebben mijn bijzondere belangstelling.

 

BIG: 89031039001

Huisarts Stan Kempinski

Stan Kempinski

Huisarts

Voordat ik aan de huisartsenopleiding begon heb ik gewerkt als arts-assistent chirurgie, orthopedie, revalidatiegeneeskunde en cardiochirurgie. Sinds 1999 werk ik samen met Marianne van Oosterhout en ons betrokken team met veel plezier als huisarts in Meerssen.

Naast de generalistische patiëntenzorg, kleine chirurgie en orthopedie heeft terminale zorg m’n speciale aandacht. Als voormalig bestuurslid van de regionale huisartsenzorg (RHZ) gaf ik mede vorm aan de ontwikkeling van de huisartsenzorg in Maastricht en Heuvelland. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen.

 

BIG: 39032111201

Huisarts Jasmijn Knaapen

Jasmijn Knaapen

Huisarts

Info volgt

 

BIG: 9917475501

Praktijkmanager Chantalle Moors

Chantalle Moors

Praktijkmanager

Vanaf mei 2018 ben ik gestart als praktijkmanager. Mijn naam is Chantalle en in Meerssen ondersteun ik de huisartsenpraktijk bij niet-patiënt gebonden taken, zoals personeelsbeleid, contacten met de zorgverzekeraar, etc. Ik ontzorg de huisartsen, zodat zij meer tijd hebben voor u, de patiënt.

Doktersassistente Daisy Huijdts – Poolen

Daisy Huijdts – Poolen

Doktersassistente

Met veel plezier werk ik al sinds 1999 bij drs. van Oosterhout en Kempinski als doktersassistente. Dat is niet het enige, want naast het werken in de praktijk ben ik ook een sport masseuse.

Patiënten komen met mij in contact bij het maken van afspraken, het beantwoorden van vragen via de telefoon of aan de balie. Daarnaast verzorg ik ook diverse medische handelingen zoals bloedafname, bloeddruk controle, wondbehandeling en uitstrijkjes. Er is regelmatig contact met de patiënt om de voortgang te bespreken.

Op een vriendelijke en correcte manier probeer ik patiënten op te vangen zodat zij zich gehoord voelen bij ons in de praktijk.

Praktijkondersteuner Hilde Hoomans

Hilde Hoomans

Praktijkondersteuner

Met de nodige ervaring als verpleegkundige op de intensive care kwam ik terecht bij deze praktijk. De opgedane kennis komt hier goed van pas!

Als praktijkondersteuner begeleid ik patiënten met diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en hart- en vaatziekten. Tijdens het spreekuur wordt er aandacht besteed aan een gezonde leefstijl, medicatiegebruik en klachten.

Mensen moeten zich bij ons prettig voelen zodat we samen kunnen zorgen voor een goede instelling en het risico op events kunnen verminderen.

Praktijkondersteuner Ine Hamers

Ine Hamers

Praktijkondersteuner

Als stagiaire doktersassistente ben ik begonnen in deze praktijk. Dat beviel erg goed en werd de opleiding tot praktijkondersteuner de volgende stap.

Tijdens een werkdag begeleid ik patiënten met een chronische aandoening zoals COPD/Astma, Diabetes Mellitus of hart en vaatziekten. Ook worden er huisbezoeken gepland bij oudere patiënten die slecht ter been zijn.

Het belangrijkste uitgangspunt binnen de praktijk is om te kunnen helpen bij alle disciplines die komen kijken bij het bezoeken en verzorgen van mijn patiënten.

Doktersassistente Liza van Engelshoven

Liza van Engelshoven

Doktersassistente

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding tot Verzorgende IG, echter wou ik toch iets anders en ben ik na het behalen van mijn diploma de doktersassistente opleiding gaan volgen. Deze heb ik succesvol afgerond in 2020. Hierna heb ik nog vervanging gedaan in twee andere praktijken. Vanaf februari 2021 werk ik met heel veel plezier in deze praktijk.

Het werk als doktersassistent is afwisselend, dankbaar en uitdagend. Elke dag is anders. Het is fijn om een luisterend oor te bieden aan de patiënten en te helpen daar waar nodig is.

Doktersassistente Nicky Rosbak

Nicky Rosbak

Doktersassistente

Nadat ik hier succesvol mijn eindstage heb afgesloten ben ik niet meer weggegaan: direct aan de slag als doktersassistente. Nog steeds bevalt deze functie erg goed.

Buiten de standaard werkzaamheden die ik uitvoer, zijn er ondertussen ook veel administratieve werkzaamheden aan het takenpakket toegevoegd. Iedere werkdag ziet er weer anders uit en er is altijd genoeg te doen.

Een goede vertrouwensband opbouwen met patiënten vind ik belangrijk en hiervoor zal ik altijd mijn best doen.

Doktersassistente Sandra Erens – Keulen

Sandra Erens – Keulen

Doktersassistente

Na het afronden van de opleiding doktersassistente ben ik meteen aan de slag gegaan bij drs. van Oosterhout en Kempinski. Eerder vervulde ik twee functies binnen de praktijk, namelijk doktersassistente en praktijkondersteuner. Sinds 2021 heb ik gekozen om enkel de functie doktersassistente te vervullen. Het uitvoeren van kleine verrichtingen in de behandelkamer vallen onder de dagelijkse werkzaamheden. Regelmatig ben ik ook te vinden aan de balie of achter de telefoon.

Ik vind het belangrijk om goede zorg te leveren aan de patiënt en ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel naar huis kan.

Praktijkondersteuner Vincent Janssen

Vincent Janssen

Praktijkondersteuner

In het begin vervulde ik de functie als praktijkondersteuner ouderenzorg en oncologie. Na 7 jaar kwam de overschakeling naar praktijkondersteuner GGZ.

Iedere maandag, dinsdag en om de woensdag (oneven weken) begeleid ik op verwijzing van de huisarts mensen in de praktijk met problemen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Samen met de cliënt wordt de hulpvraag geïnventariseerd en wordt er gekeken welke hulp wenselijk is.

De huisartsenpraktijk is erop ingericht om adviesvragen te ontvangen en de patiënt verder te helpen op een manier die het beste bij hem of haar past. Dit principe pas ik zelf ook toe omdat naar mijn mening de regie van de patiënt altijd centraal staat.

Praktijkondersteuner/Longverpleegkundige Vivianne Hounjet

Vivianne Hounjet

Praktijkondersteuner/Longverpleegkundige

Na de opleiding tot verpleegkundige te hebben afgerond in het Heerlense ziekenhuis heb ik jarenlang op de verpleegafdeling longziekten gewerkt. Aldaar o.a.de specialisaties tot Astma/COPD verpleegkundige en praktijkondersteuning afgerond. In 2006 ben ik in deze praktijk aan de slag gegaan als praktijkondersteuner Astma/COPD.

Ik vind het belangrijk om samen met de patiënt de behandeling te bespreken. De patiënt bepaalt uiteindelijk zelf in hoeverre hij/zij de adviezen opvolgt. Veel van mijn patiënten hebben een chronisch aandoening, waardoor wij elkaar jarenlang geregeld zien en vaak een band opbouwen.